Маршрути из Витоша: Oт Княжево до Златните мостове

Разходка от Княжево до Златните мостове

Витоша е малка планина, но красива. Глитка свеж въздух е тя. Пъстрота в сивотата и животът в това решение. Поне за мен.

Пътеката до Копитото от Княжево ми е любима. Не можете да знаете, че мостът е малко приятен. Изминава се за около 2 часа – умерено темпо. Прочетете впечатляването ми от нея. Вижте и видео от разходката ни, с която помествам под снимките.

 

Маршрут от Княжево до Бялата вода

Щом се изкачиш по стъпалото зад обръщането на трамвай №5, попадаш в друг свят – на Природата, изтласкан е в периферията на града. Навлизаш в гората и още в самото ì начало едър килим от изсъхнали иглички те посреща. Скоро следвайте това, което виждате и внимавате на табелка, от която мъдрите слова на Лечителя Петър Димков ти напомнят да се радваш на живота. Табелките са накацали по дърветата по дългия път до Бялата вода .

За не повече от 30 минути  стигате от началото на пътеката до чешмата, а пътят трябва да бъде направен. След като подминете дървените пейки, постигнете до стабилен дървен мост. Преминаваш го и продължаваш. По-нагоре асфалтов път пресича твоята, изпитва се се погрижи за гледане към София (столицата остава в подножието ти) и малко след това вече вече отпива от студената и мека вода, изливаща се от чучура на чешмата.

Мостчето от Княжево нагоре. Снимка: ToGood Photos
Мостчето от Княжево нагоре. Снимка: ToGood Photos

 

Пешеходен маршрут от Княжево до Златните мостове

От чешмата пъти се разделят. Обаче ясно оказва Табелката накъде Да поемеш за Копитото и в коя посока – за Златните мостове . Има и повече маршрути, които могат да избират, но нашата дестинация е ясна от самото начало. Ако има някакво напрежение при излитане до чешмата, отменете нататък пътеката, която ви е по-добра, но темпото е по-спокойно и наклонът не се използва.

Пътеката пресича малко пъти асфалта, но бързо се губи от него, извежда те на страници, измерявайки дърветата. Следвай я.

Всети природата. Гора … Мъх през декември. Мъх, облякъл се камъни в страници от пътечката в зелено. Свежест. И аз се потопявам, което използва всичко за живот в тази история.

Всети природата. Гора ... Мъх през декември. Мъх, облякъл се камъни в страници от пътечката в зелено. Снимка: ToGood Photos
Всети природата. Гора … Мъх през декември. Мъх, облякъл се камъни в страници от пътечката в зелено. Снимка: ToGood Photos

 

Обикновено в почивните дни пътеката е оживена, независимо от сезона, но през седмицата е пусто. Може да се насладите на собствената си компания или на страницата на добрия приятел. И на тишината на гората.

 

Около Златните мостове

Няма нищо, което да се изгуби по темата, ако вършите само направо и не следвате отклоненията (които са обозначени с табела). В края ще виждам голяма поляна – с беседки. Лятото е чудесно място за пикник. Лежиш на безкрайни килим от трева и слушаш птици. Всичкичко е зелено, живо, пулсиращо. През зимата не е точно така, но в слънчевите дни е не по малко красиво. Тогава можете да посетите чая чай в бистро Златните мостове . Или да хапнеш вкусна супа там. Да се ​​стоплиш до камината. Да погледнете снега и да се заредите с добро настроение, което да отнесете със себе си от вън.

Не забравяйте, което си вечеря там, за да разгледате реката от морени. Ако времето е хубаво, можете да подскачате от камък на камък и с бавно темпо да тръгнете нагоре. Но и през зимата реката има вашето очарование – заровена под снега.

Морени - Златните мостове. Снимка: ToGood Photos
Морени – Златните мостове. Снимка: ToGood Photos

 

Сега можете да създадете по друга пътека или да се върнете обратно. Зависи с колко време имаш. В този ден ние решихме да поемем отново към Княжево .

Ако и ти се появиш като нас, внимаваш вниманието върху бабата (дядото понякога), от което можеш да си направиш домашно сладко, сок от бъз или чудна левурда в бурканче. Обожавам след друга с кисело мляко. За бабата вероятно е важно да си купите нещичко от нея. За теб и здравето ти – още повече.

 

За бабата вероятно е важно да си купите нещичко от нея. За теб и здравето ти - още повече. Снимка: ToGood Photos
За бабата вероятно е важно да си купите нещичко от нея. За теб и здравето ти – още повече. Снимка: ToGood Photos

 

Прочети още:

 

 


Транспорт до Златните мостове

С градски транспорт – ако решиш да се качиш до самата местност, можеш да отговаряш на автобус №63 или №163.

С автомобил – има изграден асфалтов път от Бояна , който ще бъде отведен до местността.

 


Транспорт до Княжево

Можеш да отговаряш на трамвай №5 или №11. Изчертайте на обръщане и прекъснете покрай детската площадка. След това се изявява по стълбите, които водят началото си от нея и оттам продължават нагоре.

 


Тема за размисъл

Имам голяма вероятност да минам по тая пътека със скъпи за мен хора. Един от тях е Чавдар. Важен човек в моя живот. Когато срещнеш значими други, можеш да благодариш на Бога, че ги е изправил. И минавам оттук отново и отново, аз съм съседам спомени – хубави, с цени хора. Прекалено ни е крак живот, за да пилеем в празно общуване …

Вижте снимките от разходката ни, вижте и видеото, което е под тях.

Чети и други мои преживелицихаресай страницата ми във Фейсбук.

Виж още фотографии от ToGood Photos.

 

 

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *