Размисли разни

Из живота 1

Винаги има някой, който да ти помогне. Защото те обича                     

Имаш нужда от помощ? Помоли близките си да ти съдействат. Те ще го направят. Понякога нямаш капацитета да се справиш сам с трудностите. Но твоите близки – семейство и роднини, приятели, мъж (жена) – имат. И биха го направили без да се двоумят. Защото те обичат. Спомни си за това следващия път, когато си в сложна ситуация, от която не виждат изход. И вместо да планираш 15 крачки напред, просто помоли за помощ. Ще я получиш.

 

Не планирай, а живей

Аз съм от онези хора, които искат винаги да се чувстват спокойни и сигурни, че нещата ще се наредят по възможно най-добрия начин. Ако и ти си от тях, запомни от мен, че това няма да стане. Не и когато се опитваш ти да дирижираш парада. Има десетки истории, които мога да ти разкажа от живота си, които потвърждават думите ми. Винаги, когато се опитам да предвидя какво ще се случи, за да избегне някое сътресение, правя грешка. Оплитам се в собствените си планове. Те се провалят и нещата значително се влошават.

А животът е да се живее. Няма как да видиш развоя на събитията. Нямаш я тая способност, повярвай ми. Затова просто се отпусни и ако нещото, което правиш в момента ти харесва, дай 110% от себе си, за да го задържиш. Пък каквото ще да става след това.

п.с. Няма как да не ти се отблагодари това нещо или този някой.

 

Ако обичаш нещо, прави го

Наистина. Отделяй достатъчно време за него всеки ден. То придава онзи особен смисъл на живота, с който малцина могат да се похвалят.

 

Това е моят скромен списък. Мисля си, че е добра идея да го допълвам, защото има още какво да кажа. Ако и ти имаш, сподели с мен.

 

Снимка: Pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *