С малко дете в палатка за нощ

Обичам природата, харесва ми да нощувам под звездите. Вярно, при по-специфични обстоятелства, но за това – друг път. Затова и решихме да тестваме как ще е с дете на година и половина това лято за една нощ (засега).

Е, беше супер.

Нощувката

Най-вече се притеснявах, че ще му е студено, бяхме в подножието на Рила. Всъщност обаче вечерта беше много топла, нощта – също. Да, усещаше се, че не сме у дома, но за какво ни е това у дома като си имаме цял един прекрасен горски свят.

Изборът на спален чувал е решаващ в случая. Реших, че е много по-удачно да използвам двоен спален чувал (по препоръка на други мами със сходни преживявания). Та така получих супер подарък за рождения си ден – спален чувал на Outwell, който беше най-доброто решение за нас. Споделям го, защото за малко по-ниска цена можете да направите в пъти по-лош избор.

Бях го облякла с термобельо от мерино на Шушулка (мноооого време търсих подходящо, от вълна, и вярвам, че това е най-добрия избор). Знаех, че ще нощуваме на открито това лято, беше недопустимо за мен да експериментирам с изкуствени материи.

Обикновено спя на шалте и за мен лично това не е проблем. В случая решихме да вземем надуваем дюшек, защото е много по-удобен за дете, а и със сигурност изолира доста по-добре.

Така че палатката си стана като един малък дом.

Храната

Купихме си всичко необходимо от пазара в близкото градче. Обожавам да се скитам из пазарите, където част от продукцията е отглеждана от малки производители. Избягвам големите търговски вериги и ако мога, си ги спестявам. А в малките градове хубави пазари да иска човек. Кеф ти пресни плодове и зеленчуци, откъснати от градината, кеф ти домашно сирене и кисело мляко.

Почивката

В гората винаги е хубаво. Говорихме си с детето за дърветата, дънерите, растенията. Разбра и усети какво е смола, видя как се пали огън (на регламентирано за това място!) и направи една голяма разходка с помощта на безценния ни татко + супер полезния ни самар.

Въобще хубав уикенд беше, зареждащ. Малко бягство от ежедневието.

 

 

Чети още преживелици – последвай ме във Facebook.

Някои от фотографиите в блога са дело на PhotographerMahmudov.

 

Публикацията не е спонсорирана, просто съм доволна от тези продукти и вярвам, че моят опит може да е от полза за някого.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *